Congresul PNȚMM: irealitatea realului

Cine ar fi crezut că un congres politic poate deveni o piesă a vidului ontologic? Să nu vă fie cu bănat, însă congresul pare că a fost organizat după piesa marelui Eugen Ionescu: Scaunele!

Sunt convins că persoanele care au anulat în ultimul moment Congresul PNȚMM nu își dau seama de gravitatea și efectele acestei decizii iraționale.

Nu am crezut niciodată în acest proiect politic, nu am criticat public deciziile neancorate în realitate, deoarece nu doream să creez tensiuni suplimentare.

Acum trei ani mi-am exprimat punctul de vedere în celebrele ședințe pe Skype, anunțând clar că nu voi participa la o transformare a ACNȚ într-un partid politic, iar în ianuarie 2017 atrăgeam atenția că nu avem nici timpul și nici resursele necesare pentru a construi în paralel două organizații politice distincte. Timpul a demonstrat că analizele pe care le-am făcut în 2015 și 2017 au fost corecte. Mărturie stau chiar articolele scrise acum un an.

M-am abținut cu greu să critic gândirea șablonardă a PNȚMM chiar și atunci când mojicia unora a încălcat dreptul la liberă asociere a distinselor doamne Coposu, acestea fiind numite membre de onoare ale PNȚMM fără să fie întrebate și fără să își dorească o asociere cu această organizație.

Construit exclusiv pe mesaje anti-Pavelescu, PNTMM este un partid complet rupt de realitate și absent politic. Îi lipsește atât mesajul politic cât și membrii. Nu îmi amintesc să fi văzut vreodată o analiză politică pertinentă sau un proiect creștin-democrat creat sau promovat de această organizație.

Chiar crede cineva că electoratul de dreapta va opta pentru un partid al cărui unic discurs este cel anti Pavelescu? Poate cineva converti discursul anti-Pavelescu în combustibil electoral? Rezultatele acestui discurs se văd: un partid care se pregătea de înființare acum 3-4 ani și care a fost înființat legal acum un an pleacă la drum cu exact aceiași membri. Cum își dorește o astfel de organizație să se dezvolte în teritoriu, să atragă tineri și cum ar fi puse în valoare calitățile acestora în eventualitatea unei adeziuni?

Tot anul trecut atrăgeam atenția că pericolul adevărat va apărea atunci când vom fi obligați să construim și să avem inițiativa. La un an de la înregistrarea partidului, activitatea politică se rezumă la ședințe pe Skype.

Prin decizia de a anula congresul, PNȚMM a pierdut orice urmă de credibilitate. Dar discuția nu este numai despre rușine și credibilitatea unor persoane. Discuția este despre umilirea identității partidului făuritor de țară și a principiilor pentru care 270.000 de martiri au suferit în temnițele de exterminare. Adică exact același lucru pe care îl face și gruparea Pavelescu.

Mulți nu își dau seama că eșecul acestei construcții (izvorâtă din dorința unora de a avea propriul partid) reprezintă umilirea și ridiculizarea lui Iuliu Maniu și Ion Mihalache. Norocul lor că Maniu și Mihalache nu își mai pot exercita dreptul la liberă asociere, nu cred că ar fi girat un asemenea proiect.

Iată că nu este suficient să ai intenții bune. Mai e nevoie de răbdare, viziune și o echipă cu care să o poți pune în practică.

Oricât de lecuiți am fi, vom apărea într-o bună zi neapărat naivi, căci viitorul va depăși cu mult cele mai sumbre din viziunile noastre!” – Emil Cioran.

Pe aceeași temă

Adaugă un comentariu

Adresa Dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *