Despre Marius

Scurtă biografie

M-am născut la Reșița în județul Caraș-Severin la 29 iulie 1986 – la fix 39 de ani după dizolvarea Partidului Național Țărănesc prin hotărârea numărul 1027 a Consiliului de Miniștri – și am crescut în cartierul Govândari împreună cu alți copii din familii foarte diferite.

Provin dintr-o familie persecutată de regimul comunist. Bunicul din partea tatălui, veteran și orfan de război – tatăl său murind la Mărășești – a fost deținut politic fără a fi judecat sau condamnat. După ce regimul le-a confiscat bunurile, bunicii și străbunicii din partea mamei au fost deportați în Bărăgan, având apoi mulți ani domiciliul obligatoriu.

Am absolvit Liceul Teoretic Mircea Eliade (în prezent Colegiul Național Mircea Eliade Reşiţa) – secția matematică-informatică intensiv engleză (2005) și Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul Universității “Politehnica” din Timișoara (2009). În 2011 am obținut masteratul în Energii Regenerabile la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică.

Am peste 10 ani de experiență în industria de telecomunicații și IT, lucrând în cadrul unor companii din Fortune 100 în calitate de inginer, lider de echipă, manager de proiect și manager de program.

Am condus organizaţii și echipe complexe în medii și proiecte dificile, având şansa să fiu expus unui mediu multicultural și multilingv care încuraja și promova respectul pentru diversitate. Acest lucru mi-a permis să îmi dezvolt abilitățile profesionale și de relaționare.

Începând cu 2007 am urmat numeroase cursuri de specializare și perfecționare în domeniul IT, al telecomunicațiilor și al managementului de proiect.

În perioada studiilor am lucrat ca inginer în domeniul telecomunicațiilor pentru o importantă companie multinațională furnizoare de soluții, echipamente și software din industria telecomunicațiilor.

“10 Mai și Corneliu Coposu” – invitatul ARO (Asociaţia Românilor din Frankfurt, Offenbach şi împrejurimi)

Din 2011 m-am implicat în proiecte internaționale unde am continuat să lucrez ca inginer în domeniul telecomunicațiilor, iar apoi ca manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul telecomunicațiilor.

Între 2014 și 2016 am condus unul dintre cele mai mari și importante proiecte de transformare IT din Europa de vest.

În februarie 2015 deveneam membru al Asociației Clubul Național Țărănesc – PNȚCD și președinte interimar al filialei ACNȚ Germania.

La congresul extraordinar de la Pitești din 6 iunie 2015 am fost ales vicepreședinte național al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, iar la începutul lunii ianuarie 2016 am revenit în țară pentru a continua proiectele PNȚCD.

Pe 30 ianuarie 2016 am fost ales președinte al comisiei interimare a Organizației Județene PNȚCD Suceava, funcție din care am demisionat trei luni mai târziu, predând organizația membrilor vechi, reveniți în partid.

Considerând catastrofală pentru PNȚCD colaborarea cu partidul proaspăt înființat de Marian Munteanu, pe 17 august 2016, la numai două zile de la semnarea protocolului de asociere, am demisionat din funcția de vicepreședinte național al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.

În noiembrie 2017 deveneam membru al Freundeskreis der Konrad-Adenauer-Stiftung (Germania).

Din martie 2018 am deosebita onoare să fiu membru al Fundației Corneliu Coposu.

În prezent sunt implicat într-un proiect internațional și ocup funcția de manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul telecomunicațiilor.

Mă consider fundamental atașat de creștin-democrație și doctrina PNȚCD, schițată în perioada interbelică și sprijinită de patru idei forță care i-au dat puterea de a străbate cincizeci de ani de prigoană și opresiune ai unor regimuri totalitare: morală creștină, patriotism luminat, democrație desăvârșită și dreptate socială.

Fundațiile în care sunt membru