Răspunsul mult așteptat de la Administrația Prezidențială

După câteva încercări eșuate, ieri am reușit să iau legătura cu domnul Boncidai Csaba, primarul comunei Pericei. Acesta era subiectul despre care intenționam să scriu astăzi, dar răspunsul primit de Pr. Cristian Borz din partea Administrației Prezidențiale mi-a schimbat planurile.

Pe data de 25 aprilie, directorul executiv al Fundației Corneliu Coposu, domnul Ion Andrei Gherasim a depus la Palatul Cotroceni memoriul Pr. Cristian Borz legat de salvarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu ” din Bădăcin.

Într-un articol anterior îmi exprimam îndoiala că domnul Președinte Iohannis va fi interesat de acest subiect în condițiile în care domnia sa nu avea timp să mimeze un minim interes nici pentru pentru infestarea sistemului spitalicesc prin folosirea dezinfectanților diluați. Mai mult, Casa Memorială Iuliu Maniu nu este nici un hotel memorial și nici o pensiune memorială în care domnia sa să se simtă bine în cazul în care se plictisește de vacanțe exotice.

Deși nu mă așteptam să ajungă înainte de Crăciun, astăzi a sosit răspunsul mult așteptat de la Administrația Prezidențială – care de fapt nu este de la Administrația Prezidențială ci de la Institutul Național al Patrimoniului. Administrația Prezidențială nici măcar nu s-a sinchisit să formuleze propriul răspuns, trimițând direct răspunsul unor directori de la Ministerul Culturii – lenea probabil este mare, iar expresia „cum e turcul și pistolul” se potrivește și Administrației Prezidențiale.

În prezent la Institutul Național al Patrimoniului este în curs elaborarea unor norme care să stabilească criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un monument istoric pentru a fi finanțat prin Programul Național de Restaurare cu fonduri de la bugetul de stat alocate Ministerului Culturii. […] Pe baza criteriilor care vor fi anunțate curând, Institutul Național al Patrimoniului va evalua și propunerea de finanțare a proiectului de consolidare […].

Cu alte cuvinte: norme nu avem și criteriile vor fi anunțate curând. Curând adică peste puțin timp. Îndată. Imediat. Numaidecât. Oare mai există creduli care să creadă așa ceva?

Există o singură problemă, domnule Președinte Iohannis, domnule director general Ștefan Bâlici și doamnă director tehnic Luana Roxana Floricică, o problemă care este la fel de veche ca scripturile și la fel de actuală ca problemele Casei Memoriale: indiferent de naționalitate, de religie sau de culoarea pielii, cei care au așteptat ca politicul să elaboreze norme „curând”, au așteptat degeaba.

Campania de strângere de fonduri pentru Casa Memorială Iuliu Maniu continuă!

Somn ușor Administrației Prezidențiale!

Conturile unde pot fi făcute donațiile

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

– deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu-Silvaniei, jud. Sălaj – Cod SWIFT: RZBRROBU
Titularul contului: Parohia Greco-Catolică Badacin
Scopul: Donație pentru Casa Memorială Iuliu Maniu

Adaugă un comentariu

Adresa Dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *