Tupeu de consilier PSD: Alin Demle și Casa Memorială Iuliu Maniu

Acesta este Alin Demle, întruchiparea penibilului absolut. Consilier local PSD – trecut și pe la PPDD.

Singurul consilier din istorie care cere „mai multă transparență la cheltuirea banilor proveniți din DONAȚII“ – în condițiile în care Demle nu a donat nici măcar o încurajare.

Printre altele, tovarășul Demle este nemulțumit că reabilitarea este realizată de „niște simpli constructori cu cel mult o diplomă de constructor”, omițând că firma care se ocupă de reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu este avizată de Ministerul Culturii și că muncitorii au o vastă experiență în reabilitarea monumentelor istorice.

Mai mult, anonimul consilier sugerează că banii puteau fi folosiți pentru construcția unui… ștrand termal. Probabil are nevoie de un loc în care meșterii din Florența (pe care i-a invocat) să-i spele din rușine.

În nota obișnuită a partidului de guvernământ, Demle ne informează și că ar exista un donator nemulțumit (din peste 400 de donatori unici – n.a.) și că este sigur că respectivul nu este singurul nemulțumit – însă refuză să spună la cine face referire.

Metodele folosite de consilierul Demle sunt arhicunoscute. Se încearcă discreditarea părintelui Borz și crearea unei stări de neîncredere pentru a opri proiectul de reabilitare. Pentru o astfel de tactică ar fi fost nevoie de o persoană mult mai inteligentă decât pionul trimis de conducerea PSD Sălaj.

Demle nu este decât un mesager. Unul foarte slab. Fără discurs, fără vervă, fără efervescența necesară. Lasă impresia că nu a învățat decât o parte din lecția predată și se comportă precum elevul Ionescu (Florin Piersic) în celebra scenetă Castravetele.

La fel de adevărat este că un mesager mai educat ar fi mai greu de înlocuit odată ce a fost sacrificat din ordinul conducerii. Dar ce mesager educat ar accepta să fie coleg cu niște mediocrii?

Sacrificarea lui Demle (din punct de vedere uman – pentru că politic îndeplinește toate cerințele pentru o carieră lungă) este greu de privit dacă ai stomacul slab. Tragic este că bietul consilier nu pare să realizeze că a fost sacrificat într-o manieră memorabilă. Păcat. Dar ce naște din Dan Diaconescu…


Închei exprimându-mi încă o dată respectul, recunoștința și susținerea necondiționată pentru un om de excepție: părintele Cristian Borz. Un om de o valoare rară pe care te poți baza oricând cu încredere. Nu cred că există o persoană mai potrivită, mai loială și mai devotată care să se ocupe de proiectul de reabilitare decât bravul părinte Borz.

În cei peste 3 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare nu am avut niciodată impresia că banii pe care i-am donat ar fi fost cheltuiți nechibzuit sau netransparent, iar realizările echipei de proiect au depășit cu mult așteptările.

Sper ca bunul Dumnezeu să îl ajute pe Alin Demle să realizeze măcar o zecime din ceea ce a realizat părintele Borz până acum.


Persoanele care doresc să doneze pentru Casa Memorială Iuliu Maniu au la dispoziție patru modalități de a face donații – detalii aici

Adaugă un comentariu

Adresa Dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *