Prozeliții și Apelul de la Bădăcin

Nici bine nu m-am întors de la Bădăcin că prozeliții și frustrații de serviciu (sau fără serviciu 😉 ) au și început să posteze manipulări patetice de pe tradiționalele conturi false care s-au aciuat pe lângă noi în mediul online.

Timp de aproape doi ani am făcut eforturi considerabile să ignor refulările celor care în viața de zi cu zi stau cu capul plecat ca nu cumva să supere păpușarii care le dictează când – dar mai ales cât să respire. Lipsite de orice urmă de coloană vertebrală, păpușile de cârpă fac ceea ce știu mai bine atunci când își duc veacul într-un mediu întunecat și umed: put.

Fac o excepție și mă opresc astăzi ca să răspund manipulărilor postate în ultimul timp deoarece am văzut că tot mai mulți oameni de bună credință pică în capcana întinsă.

Apelul lansat la Bădăcin nu are culoare confesională (greco-catolică) așa cum nici PNȚCD nu este un partid confesional. Un argument irefutabil este prezența la eveniment a preotului ortodox Pușcaș și mesajul trimis de preotul ortodox Ioan Ghiurco – care având imediat după Sfânta Liturghie două botezuri și o cununie, nu a putut fi prezent la Bădăcin… dar ne-a așteptat în cursul serii la Zalău pentru a-i relata cum s-a desfășurat lansarea apelului. Mai mult, nu toți cei prezenți la eveniment sunt greco-catolici – de exemplu subsemnatul.

Manipulatorii de serviciu uită să mai menționeze că la organizarea evenimentului au contribuit atât Fundația Corneliu Coposu cât și Fundația Ion Rațiu. Împreună. Colaborarea dintre Fundațiile Rațiu și Coposu îi pune în dificultate pe prozeliții care se văd acum obligați să născocească alte presupuse disensiuni.

În fine, informația că am plecat de la Bădăcin cu buzunarele doldora de bani, devalizând tocmai Casa Memorială Iuliu Maniu (Dumnezeule mare!), este atât de amuzantă încât poate fi păstrată pentru zilele negre și folosită pe post de antidepresiv. Cine lansează astfel de zvonuri? Fix cei care nu au donat nici măcar o lețcaie pentru acest monument istoric.

În loc să mai băgăm în seamă tradiționalii agitatori penibili ar trebui să ne întrebăm:

 • cine are interesul să mute atenția colectivă de la mesajul și esența Apelului spre o manipulare care îl prezintă într-o lumină confesională?
 • cine are interesul să nu recunoască și să ignore colaborarea dintre Fundațiile Coposu și Rațiu?
 • cine are interesul să ne dezbine inventând și invocând disensiuni între „ardeleni“ și „regățeni“?

Faptul că aparatul de propagandă și-a reluat activitatea cu ocazia Apelului nu poate decât să mă bucure. Înseamnă că mergem pe drumul cel bun.

Pentru propagandiști, numai milă!

8 Comentarii

 • Cine are noroc are Posted 31 august 2017 21:19

  cumatrul tau Alin Timofte este de alta parere ;))))

  • Marius ANDREI Posted 2 septembrie 2017 17:51

   pe cine mai interesează?

 • TiborU Posted 1 septembrie 2017 05:32

  Nu mai bagati in seama ce scriu conturile false.
  Aveti un munte de urcat si e greu
  Dumnezeu sa va pazeasca si ajute

 • Mihai Gherman Sibiu Posted 1 septembrie 2017 07:11

  Felicitari pentru apel si clarificare! Sunt alaturi de voi!

 • Pandurul Schumacher Posted 1 septembrie 2017 10:58

  pavelescu ce spune? tine sediul inchis si partidul la matineul politicii.

 • Pahalanie Pavelescus Posted 1 septembrie 2017 11:42

  clarificarile sunt necesare!!! multumesc

 • K.I. Posted 19 ianuarie 2018 18:15

  A fost infiltrat sa tina partidul pe margine, cu ajutorul fidelizatilor cu banii de pe Clemenceau 9 se vede ales pe viata,i-am atras atentia sa faca declaratii responsabile, m-a sters de pe retelele de socializare,nu accepta nimic,se .crede Mafalda.Doamne-ajuta !

 • Ramona Posted 22 ianuarie 2018 13:40

  Sa va ajute Dumnezeu ca sa realizati!

Adaugă un comentariu

Adresa Dumneavoastră de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *